Jaronwoj Blog Warszawa Polska


Galicyjski humor u podnóża Wawelu ze smokiem i piwem
Sierpień 14, 2010, 8:45 pm
Filed under: Historia | Tagi: , , , , , ,

W dniu 14.08.2010 zakończyłe zwiedzanie Wawelu – dzwonnica Zygmunta, podziemme krypty z grobowcem pary prezydenckiej Kaczyńskich dziedziniec opuściłem przez Smoczą Jamę. Lekko strudzony postanowiłe zjeść lekka zupę w restaracji u podnóżą Wawelu ( cana przystępna).

T co ujarzałem zafrapowało mnie a nawet zmusiło do przemyślenia sytuacji z ostanich dni zwanych prowokacją „Zimnego Lecha”

Oto malowidło ścienne ze kuflem piwa

Malowidło ścienne w restauracji u podnóża Wawelu

Malowidło ścienne w restauracji u podnóża Wawelu

Spytałem obsługę restauracji o te dzieło ( brak informacji)

1. Czy to smok czy smoczyca

2. Jeśli to smok – czy jest kelnerem z uwagi na ściereczkę przewieszoną

3. Jeśli to smoczyca – to czy jest bufetową

4. Czy piwo w kuflu jest marki LECH

5. Czy zionacy ogniem z passzczy to próba podgrzania piwa zimnego

6. Dlaczego kufel z piwem jest umieszczony na istnym miejsce nad Wawelem

7. Czy autor to słynny Dratewka z krakowskiej szkoły artystycznej

Kejow


2 komentarzy so far
Dodaj komentarz

PIWO. Dieta. BŁĘDY Indeksu glikemicznego.
BH.236.
MOTTO: Piwo, to oczywistość !!

WIKIPEDIA.
Piwo; najstarszy i najczęściej spożywany napój alkoholowy oraz trzeci po wodzie i herbacie najbardziej popularny napój na świecie. W znaczeniu ogólnym piwo to każdy napój otrzymany w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi i białek zawartych w ziarnach zbóż i poddany fermentacji alkoholowej. W węższym znaczeniu pod pojęciem piwa rozumie się zawierający alkohol i dwutlenek węgla napój otrzymany w wyniku fermentacji alkoholowej wody, słodu i chmielu przy użyciu wyselekcjonowanych szczepów drożdży.
Słód używany do produkcji piwa powstaje w procesie słodowania jęczmienia, rzadziej pszenicy lub żyta, który polega na moczeniu ziarna, kiełkowaniu, a następnie wysuszeniu. Efektem zacierania oraz filtracji słodu jest brzeczka, która wraz z chmielem poddawana jest warzeniu czyli gotowaniu, a następnie fermentacji alkoholowej przy użyciu drożdży piwowarskich.

IRL KRAKÓW.
Wymieniony wyżej napój ZAWSZE wzbudza kontrowersje, lecz u Nich liczą się wyłącznie badania.
Zawartość tłuszczu w tym napoju to 0%, czyli od tłuszczu nie utyjemy, bo go nie ma. Węglowodany są, ale jest ich bardzo mało i są to tzw. __NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu czyli wzrost poziomu cukru we krwi po ich spożyciu, nigdy nie przekracza: piwo jasne do 8% wzrostu.
Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i nie jest to trudne !!
Problem może wystąpić dopiero w przypadku kumulacji toksyn, tj. gdy wypijamy więcej niż 2,5 litra takiego napoju dziennie. W przeciwnym razie przy mniejszym spożyciu nasze laboratorium (wątroba) radzi sobie neutralizując tę małą ilość toksyn SKUTECZNIE.
Wobec tego napój ten nie może być ZALECANY, nie musi być ZAKAZANY i dlatego też klasyfikuje się go jako DOZWOLONY. Odnośnie konsumpcji to ostanie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

PUENTA.
PIWO, to napój po którym się nie tyje, to OCZYWISTE !!

Nieprawdy biologiczne oraz puste frazesy o piwie i nie tylko o piwie, rozpowszechniają jedynie SPECE od tzw. Indeksu Glikemicznego, a to dlatego, że nic nie badali, nie znają glukometru, również nie czytali książek ze szkoły podstawowej (biologia 4 klasa) czyli plotą i plotą, wydając książę za książką o tym Indeksie Glikemicznym. Kłamią. OMIŃ !!
Gołym okiem widać, że Ci SPECJALIŚCI od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają Nieprawdy BIOLOGICZNE, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie.
Przecież do Nich nie możesz zadzwonić, bo nie ma gdzie. Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego ? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, piszą oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma; jednak PROKURATURA zna IP komputerów. Do krakowskiego IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym NAUKOWYM REŻIMOM czyli lekko, łatwo omawiają PRAWDY BIOLOGICZNE, które zbadali. Warto !!

Zobacz też; NISKIE węglowodany, wg: IRL KRAKÓW.
__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL

Komentarz - autor: Bartosz ROBB, Gdańsk

Tak trzymać piwo lubie ale ta cukrzyca.

Komentarz - autor: Kejow




Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s



%d bloggers like this: